Защо трябва да отида на Боуен терапия?

 

Отговорът е – не ТРЯБВА. Не правим нещо, защото трябва да го направим. Ако отивате по задължение, много вероятно е да не получите желания резултат. Боуен терапията е нещо, което подарявате на себе си. Време, в което да останете сами с мислите си, да релаксирате и да дадете възможност на тялото си да започне процес на обновяване и балансиране. Време, в което вие решавате да се погрижите за храма на вашата душа – тялото ви, както и за самата душа. Веднъж седмично или на две седмици да изберете вие да сте на първо място. Не работата, не децата, не допълнителните проекти, с които да изкарате още пари. Вие самите. Защото за да можем да служим качествено на себе си и на другите, е важно ние самите да се чувстваме добре, да сме хармонични, щастливи и в добра физическа и емоционална форма.

Причините, поради които човек се обръща към Боуен терапията могат да са много и най-разнообразни. Повечето хора търсят алтернативен начин да се справят с болките в тялото си. Други ги води желанието да се чувстват по-балансирани в психо-емоционален план. Трети се борят с хормонален дисбаланс и трудности да забременеят. Някои хора ги води просто любопитството що е то Боуен. И това е напълно нормално. Докато човек не усети въздействието върху себе си, колкото и да му се обяснява или да чете какво представлява, няма как да разбере напълно техниката. Какъвто и да е поводът, който ви е подтикнал да пробвате тази мануална терапия, със сигурност не е случайно. За да привлечем нещо в живота си, то има някаква цел, макар понякога да не я виждаме.

При мен Боуен връхлетя в живота ми ненадейно и остави трайни отпечатъци. Ежедневието ми се промени коренно. На 30 години започнах да уча отново и то в съвършено различна сфера. За тези почти 4 години промених мирогледа си за света, целите, които си бях поставила, работата си, образованието си. Главната ми цел, обаче, си остава същата – да бъда себе си и всеки ден да бъда по-добра версия на самата мен от предишния ден. Да отглеждам и възпитавам децата си в ценностите, в които вярвам и винаги да търсим баланса в семейството. Да помагам на хората около мен, които искат помощта ми.

Боуен ми помага да вървя смело напред и да вярвам в себе си. Да знам, че съм ценен човек, който знае и може да служи на себе си и на другите по най-добрия възможен начин за мен. Да ми връща баланса, когато залитна в някоя крайност. При всеки възможен случай аз самата ходя на Боуен терапия. Това е моето време, в което си подарявам спокойствие, хармония и откъсване от ежедневието. Разбира се, мога да правя тези неща и с други техники. И ги правя – йога, медитация, дихателни техники, излети в природата, ходене пеша в мълчание. В забързания начин на живот в града човек е длъжен да намира своите начини да разтоварва стреса, работното натоварване, личните проблеми, ако иска да е здрав и да се чувства балансиран. Всеки е свободен да избере техниките, които му дават чувство за лекота и баланс, и е най-добре да ги прави самият той. Но понякога се нуждаем от външна намеса, от ръцете на опитен терапевт, масажист, енергиен лечител, или пък от любимия ни човек. Понякога просто искаме някой да се погрижи за нас, да се почувстваме важни, значими и обгрижвани. И в това няма нищо лошо. Хора сме все пак. Хубаво е да си позволяваме поне малко лукс в ежедневието ( а за по-смелите и повечко). Наше основно право като хора е да сме щастливи и здрави. Това е и наш избор. Никой освен нас самите не може да ни отнеме или даде щастието и здравето. Стигнем ли до това осъзнаване, действията, мислите и думите ни започват да се променят, стават целенасочени. Като знам, че дадена храна вреди на здравето ми постепенно спирам да я ям. Като знам, че ядосвайки се вредя само и единствено на себе си – замислям се и се спирам преди да избухне огънят на гнева. Като знам, че движението е важно за здравето ми, и най-вече – когато усетя отражението при липса на спорт – избирам да спортувам всеки ден. Като знам, че понякога имам нужда друг да ме „рестартира“ – отивам на Боуен терапия.

А вие? Кои са вашите причини да изберете техниката Боуен? Ако сте я чували, но все още по някаква причина не сте я пробвали, какво ви спира? А кое би ви накарало да опитате?