Проблеми с бъбреците

bowen-january2017-kidneys-fbcover

През месец януари 2017г. Боуен терапевтите в страната предлагат безплатни процедури на хора с бъбречни проблеми. Ако вие сте един от тях, не се колебайте да се свържете с нас и да запазите своя час.

Бъбреците са едни от най-важните органи в човешкото тяло. Те са филтрите на кръвта и когато не функционират нормално, това води до затруднено пречистване на кръвта и изхвърляне на токсините с урината.

Има различни проблеми, които могат да засегнат този орган – камъни в бъбреците, нефрит (възпаление на бъбрека), бъбречна недостатъчност. Дисфункцията на бъбреците може да бъде причина за високо кръвно налягане, анемия и др.

Как да разберем, че имаме подобни проблеми? Обикновено всяко заболяване има симптоми. Лошото е, че тук появата на симптомите в повечето случаи е след като органът е вече увреден. Начален стадий на заболяване може да се открие с клинични изследвания на кръв и урина. Затова е важно те да се правят профилактично поне веднъж в годината.

Ето някои симптоми, които могат да ни загатнат за проблеми с бъбреците:

  • промяна в уринирането – понижен или повишен обем на урината. Може да има и промяна в цвета й – тъмно жълт, розов или червен – в следствие на наличие на кръв в урината, или пък почти прозрачен цвят, при повишени обеми. Затруднено или болезнено уриниране, чести позиви за уриниране, ходене до тоалетна нощно време.
  • болки в гърба – най-често в лумбалния отдел на гръбначния стълб. Обикновено е тъпа и постоянна – при функционални и структурни проблеми, или остра – при наличие на камъни.
  • загуба на апетит
  • гадене и повръщане
  • слабост и отпуснатост
  • липса на енергия
  • нарушения на съня
  • поява на отоци в следствие на натрупване в междуклетъчното пространство; обичайно тези отоци са в областта на очите, глезените и стъпалата, както и ръцете. Отоци се получават и при други заболявания (сърдечно-съдови, ендокринни, лимфни)
  • странен вкус в устата (метален или на ацетон)
  • усещане за студ, дори когато е топло

и др.

Ако имате съмнения за бъбречно смущение, потърсете лекар или специалист веднага. Колкото по-рано се започне с лечение, толкова по-добри ще са резултатите.

И помнете, че ние не сме само физическо тяло. Имаме и емоционално, ментално, интуитивно, духовно, душевно и Божествено. 7 тела, които образуват нашата аура. За да сме здрави, трябва всичките ни 7 тела да са здрави. Има ли пробойна в някое от тях, задължително страда даден орган от физическото ни тяло.

Луиз Хей казва в една от книгите си, че проблемите с бъбреците са с вероятна причина – „критичност, разочарование, неуспех, срам. Реакции като на малко дете.“ Така, че следващия път, когато сте критични към някой (дори и към вас самите), се замислете дали си заслужава.  Изберете да сте здрави. Изберете да сте щастливи, без да търсите причини за това. Бъдете благосклонни към хората, които ви ядосват. Никога не знаете какво е преживял човекът срещу вас. Критиката и осъждането могат да ви донесат само болка и болести.

Нов мисловен модел – „В моя живот винаги се извършват правилни Божествени действия. От всяко преживяване излиза само добро. Безопасно е да порасна.“

Хранете се по-здравословно – избягвайте пакетираните храни и сокове, избирайте пресните плодове и зеленчуци, за сметка на силно преработените и се старайте приемът на алкални храни да е поне 70-80% от дневния прием, срещу 20-30% в полза на киселинните. В интернет има достатъчно информация кои храни с какъв характер са, но имайте в предвид, че месото и животинските продукти са 100% киселинни, затова ги ограничете максимално.

Храни, които подпомагат функцията на бъбреците – червено цвекло (не прекалявайте с него, може да оцвети урината в розово – червено), магданоз, ябълки, куркума, джинджифил, лимон(лимонът е алкален, макар че е кисел), целина, зеле. Най-добре ги хапвайте сурови, така ценните витамини и минерали са запазени в тях.

Бъдете здрави и щастливи!