Силата на мисълта

22374-1_l

Миналата седмица ви разказах за ползите от водата и това как да създадете полезен навик да пиете ежедневно поне по 1,5 литра.

Сега ще ви разкажа какво е първото нещо, което правя сутрин след ставане и последното вечер преди лягане. Може би повечето от вас знаят, а някои надявам се прилагат същото.

Сигурно сте чували за силата на мисълта и за това, че не само можем, а трябва съзнателно да направляваме потока от мисли в главата ни. Всичко, което се случва с нас е в резултат на наши минали действия, думи или дори само мисли. Ние ковем съдбата си всеки ден, всеки миг. И колкото по-рано го осъзнаем, толкова по-рано ще започнем да променяме действителността си в желаната от нас посока. Ще правим, казваме и мислим само неща, които искаме да ни се случат. Поговорката „Каквото посееш, такова ще пожънеш“ тук важи с пълна сила. Посяваме по 65 различни семена всяка секунда! Трудно е да се приеме този факт, но са правени научни изследвания. Както една филмова лента има 24 кадъра за секунда, така в подсъзнанието ни се прожектират 65 кадъра. От нас зависи реколтата да е добра и да сме щастливи, когато дойде време за жътва. Защото семената порастват и получаваме многократно повече, отколкото сме посяли – добро или лошо.

Най-лесният начин да повлияем на подсъзнанието и да му помогнем да избира желани резултати е като заспим, мислейки за хубавите неща, които сме направили през деня. По този начин ги подхранваме и те избуяват в подсъзнанието ни, докато станат толкова големи, че е време да пробият и да изникнат в съзнанието ни. Мислейки за хубави неща преди заспиване помага и за спокоен, здрав сън и събуждане в добро настроение, дори когато ви се струва, че будилникът звъни едва час след като сте си легнали. Или когато децата връхлетят в 7 сутринта в събота, а през седмицата не можете да ги вдигнете в 8 :).

Много е важно да използвате по най-добрия начин първите 4-5 минути след събуждане. Тогава съзнанието все още не е напълно будно и можете да моделирате подсъзнанието. Насочете мислите си в посока, в която искате да напреднете в живота – работа, финанси, любов, общуване, придобиване на желано качество. Можете да постигнете всичко. Просто мислете за него като вече осъществено, потопете се в усещането да имаш/бъдеш това, което желаеш. Визуализирайте успехите си, независимо в коя област. Радвайте им се. Благодарете! Затворете очи и вижте себе си в една бъдеща по-добра версия. Отпуснете се и дишайте дълбоко. Вижте деня и близкото бъдеще като на кино лента. Ако имате практика да медитирате продължете още 15-20 минути. Ако не – и това е достатъчно за начало на деня. Ще усетите прилив на енергия, вдъхновение и желание да се впуснете в деня и работните задачи. Може да ви се дотанцува (като на мен 🙂 ), пуснете си любима песен,направете си сутрешната гимнастика, изпийте чаша топла вода, пригответе си едно смути/фреш или нещо друго полезно за закуска, и чак тогава вижте телефона си. Който и да ви е писал, може да изчака 5-10-20 минути.

Спомняте ли си тази сцена от „Матрицата“?

matrix-spoonЗа някои хора, които са овладели напълно силата на мисълта си, това е възможно. Ако засега не сте толкова амбициозни и бихте се задоволили с по-малко – постигане на финансова свобода, намиране на партньор, ежедневие, изпълнено с позитивни случки и радост, то отделете по 5 минути сутрин и вечер и насочете мислите си в правилната посока.

Създайте свой собствен сутрешен ритуал, който ви зарежда, вдъхновява и удовлетворява. Радвайте се на всеки миг, изградете живота си така, че когато след време се обърнете, да си кажете: „Направих най-доброто, на което съм способен, и ми харесва!“ Бъдете творци на съдбата си и нека силата бъде с вас!