Как протича един сеанс

Техниката Боуен

При техниката Боуен има различни видове процедури в зависимост от оплакванията. По време на първото посещение Боен терапевтът провежда интервю, за да се запознае със състоянието и оплакванията на човека и да прецени кои процедури да приложи и с кой проблем да започне. По време на това интервю е хубаво да споменете всички неразположения, които имате без да спестявате нищо : болки в кръста, болки в гърлото, Хашимото, болки в очите, болки в стомаха, болки в главата и тн. Тук можете да прочетете списък с оплакванията, които се повлияват от Боуен терапия : http://therapybowen.com/benefits/

Техниката Боуен е подходяща дори и за напълно здрави хора, като спомага за постигане на хармония и баланс на всички нива.

Обикновено един сеанс на техниката Боуен трае от 30 минути до около час в зависимост от нужните процедури. Първото посещение за Боуен терапия е малко по-дълго, заради необходимостта да се проведе интервю. (http://therapybowen.com/prices/)

Как протича една Боуен терапия

Сеансът на техниката Боуен започва с лягане по корем на масажна маса/легло/тепих. Много е важно на човека да му е удобно, за да може да се отпусне максимално. По време на Боуен терапия не се говори, телефона е изключен, няма музика, нито аромати, както и не се използват масла. Целта е да оставим на спокойствие ума, за да се позволи на тялото да работи възможно най-ефективно върху болките в кръста, коликите или всяко едно състояние на неразположение.

Започва се с няколко движения по гърба, които са нежни и леки. Движенията са по няколко в серия. След всяка серия от техниката Боуен следват задължителни паузи от по 2-3 минути. Тези паузи са необходими на тялото, за да обработи информацията от направените движения, преди да се продължи със следващите. Когато се приключи с гърба следва обръщане и работа по предната страна на тялото. Най-хубаво е човекът да е със затворени очи, за да се изключат зрителните възприятия и умът да е в максимален покой. Препоръчително е по време на Боуен терапия да не се разговаря с терапевта и всичко да се случва в пълна тишина, за да има най-добри резултати.

Боуен терапия с Тоня Благоева

Можете да опитате Боуен терапия (http://therapybowen.com/contacts/)  и да откриете сами ефекта й върху вашето тяло. Техниката Боуен помага дори и при колики при новородени бебета като услугата е безплатна за деца до 1г. ( http://therapybowen.com/prices/)

Следете нашия блог, където публикуваме интересни и полезни статии: http://therapybowen.com/articles/