Как протича един сеанс

Сеансът започва с лягане по корем на масажна маса/легло/тепих. Много е важно на човека да му е удобно, за да може да се отпусне максимално. Не се говори по време на процедурата, звуците на телефоните са изключени, няма музика, нито аромати. Целта е да оставим на спокойствие ума, за да позволим на тялото да работи възможно най-ефективно.

Започва се с движения по гърба, нежни, леки, малко на брой. Движенията са по няколко в серия. След всяка серия следват задължителни паузи от по 2-3 минути. Тези паузи са необходими на тялото да обработи информацията от направените движения, преди да се продължи със следващите. Когато се приключи по гърба следва обръщане и работа по предната страна на тялото. Най-хубаво е човекът да е със затворени очи, за да се изключат зрителните възприятия и умът да е в максимален покой.

Има различни видове процедури за различните проблеми. Предварително се провежда интервю, за да се запознае терапевтът със състоянието и оплакванията на човека и да прецени кои процедури да приложи. По време на това интервю е хубаво да споменете всички неразположения, които имате : болки в кръста, болки в гърлото, Хашимото, болки в очите, болки в стомаха и др.

Терапията е подходяща дори и за напълно здрави хора, като помага за постигане на хармония и баланс на всички нива. Обикновено един сеанс трае между 30-40 минути, понякога до час.