За МенТоня Благоева – Боуен терапевт

Здравей. Казвам се Тоня Благоева. Майка на три деца, констелатор, рехабилитатор, Боуен терапевт и основател на Център „Терапи Боуен“.

Запознаването ми с техниката Боуен беше едно от най-случайните и съдбоносни събития в моя живот. А към днешна дата вече съм Боуен терапевт с две звезди и ниво Мастър (http://bowen.bg/practitioners/bowen-practitioners-sofia/) и собствен Боуен център в гр. София , който кръстих Център „Терапи Боуен“ (http://therapybowen.com/contacts/). 

Преди няколко години, по време на един семинар, си пожелах да сменя работата си и да лекувам с ръце. Същия ден, по време на същия семинар, чух да говорят за Техниката Боуен. Не я бях чувала и не знаех нищо за нея. Но ме привлече. Като магнит! Не знаех защо и дали ще го работя, но бях сигурна, че ще изкарам курса. Записах се за първи модул 4 месеца след семинара. Оттогава сме неразделни. Моята нова работа се нарича удоволствие, удовлетвореност и значимост. А аз се гордея да се наричам Боуен терапевт.

През последните години ежедневно откривам удоволствието да помагам на хората с тази мануална терапия. Животът ми се промени изцяло. Преди това работих в банковия сектор в продължение на 8 години. Завършила съм специалност Приложна математика и имам магистратура – Математическо моделиране в икономиката. Но това не ме спря да започна всичко отначало. На 30 години, с две деца и куп мечти, станах Боуен терапевт.

Дипломи и квалификация

Курсовете изкарах към Австралийската Академия за Боуен Терапия (ААБТ). Провеждат се в България от години и се получава сертификат след завършване на 7-ми Модул. Ако искаш и ти да изкараш това обучение може да прочетеш повече на страницата на Българската Асоциация по Боуен Терапия (БАБТ). Ако не се ориентираш може да ме питаш тук .

Освен задължителните 7 нива изкарах и още 5 допълнителни (общо 12) и сега съм един от малкото Боуен терапевти с най-високото в България Мастър ниво с 2 звезди (http://bowen.bg/practitioners/bowen-practitioners-sofia/).

Но не спирам до тук. Завърших образованието си в специалност Рехабилитатор. Събирам нови знания, умения и опит. Изкарала съм също и няколко допълнителни сертификационни курса – масажи, семейни констелации, енергийно лечение, ТЕС и личностно развитие. Ученето в моя живот край няма, но така ми е писано явно. Надявам се да помагам на все повече хора да се чувстват здрави и щастливи и да сбъдват мечтите си като мен.

Моето хоби

В свободното си време (макар да звучи абсурдно да имам такова 🙂 ) изработвам ръчно правени предмети – картички, албуми, кукли от плат (https://www.facebook.com/TokBobok/). Тази своя творческа страна открих по време на майчинството. Творенето на красоти ми дава свобода да изразя картините в главата ми, да се откъсна за малко от ежедневието и да създам нещо, на което аз и другите да се радват, гледайки го. 

С последното си майчинство открих нова страст – кулинарията и фотографията. (https://www.facebook.com/receptizablagini).

Център „Терапи Боуен“

Можете да опиташ Боуен терапия (http://therapybowen.com/contacts/) и да откриеш сам ефекта й върху тялото си. Ако имаш проблеми с щитовидната жлеза, болки в кръста, болки в рамото, болки в гърлото, синузит или някакво друго оплакване – просто се свържи с мен (http://therapybowen.com/contacts/). Техниката Боуен помага дори и при колики при новородени бебета, като услугата е безплатна за деца до 1г. ( http://therapybowen.com/prices/)

Следи нашия блог, където публикуваме интересни и полезни статии: http://therapybowen.com/articles/

Моята мисия е да помагам на хората да са здрави, щастливи и да следват Пътя си. Благодаря ти, че надникна в моя свят.

Надявам се да се видим пак 🙂