4 вида болки в коленете, при които помага Боуен терапията.

1. Артритни болки в коленете

Остеоартритът, един от най-често срещаните видове артрит, значително влошава качеството на живот. Той причинява болка и скованост в коленете. Болката може да бъде най-силна сутрин, и да намалява през деня след умерено движение. Болките се обострят при изкачване на стълби и друго прекомерно напрежение на ставите.

Лечението трябва да бъде комплексно, като Боуен терапията може да бъде съпътстваща на другите видове лечение, предложени от конвенционалната медицина. Това, което в случая може да направи техниката Боуен, е да подобри подвижността на ставите и по този начин да способства за намаляването на болката.

Движенията, с които се извършва Боуен терапията, са намалили болките на множество пациенти. А редовните поддържащи процедури помагат на редица хора да продължат активния си живот. Болките в коленете водят до обездвижване и до поява на нови проблеми поради заседналия начин на живот. Техниката Боуен е в състояние да подобри цялостното състояние на организма и да повлияе благоприятно обездвижения организъм, раздвижвайки енергията в тялото.

СПОРТНИ ТРАВМИ

2. Болка над капачката на коляното

Болката в долната част на бедрото, точно над капачката на коляното, често е резултат от тендинит (възпаление на сухожилията) на квадрицепса.

С този проблем се срещат хората, които са склонни да пренатоварват колената, а именно спортистите, занимаващи се с бягане, скачане и други активни дейности.

Болезнените участъци могат да се усещат затоплени, а болката се обостря по време на движение. Коленете могат да са схванати сутрин, както и по време и след тренировка.   Болката може да е лека или достатъчно силна, дори ограничаваща спортните дейности.

Боуен терапията е подходяща след всякакъв вид спортни травми, защото подобрява кръвообращението и помага на мускулите да се възстановят. Лечението зависи от тежестта на травмата и трябва да бъде комплексно, но Боуен терапията може да засили организма и да помогне за по-бързото възстановяване.

3. Болка под капачката на коляното

Усещаната болка под капачката на коляното може да е признак на пателарен тендинит.   Това е възпаление на сухожилието на пателата, което свързва капачката на коляното с пищяла.

Микроразкъсванията от повтарящо се пренатоварване по време на скачане могат да доведат до възпаление на сухожилието на пателата. Това е травма, която е характерна за спортисти, които се занимават със спортове, при които има много скоци, като баскетбол, волейбол и др.

При това състояние се препоръчва почивка, за да се даде време на сухожилието да се възстанови, лечението е с лед и противовъзпалителни средства.

Основната причина за този проблем често е свързана с лошата гъвкавост на квадрицепса, което пречи на нормалната гъвкавост на коляното. Боуен терапия помага за балансирането на тялото и оказва влияние върху този проблем; фокусът е върху мускулатурата на краката, което спомага за възстановяването.

4. Болка, локализирана в капачката на коляното

Болката, локализирана в областта на капачката на коляното може да е причинена от синдром на пателофеморална болка.

Това обикновено е болка, която се появява постепенно и е най-забележима при изкачване или слизане по стълби, коленичене или бягане.  Често се развива в резултат от претоварване, наблюдавано често при бегачи.

При този проблем болката често се причинява от това, че капачката на коляното не се движи гладко в жлеба на бедрената кост, когато коляното се огъва или изправя.

Има редица възможни основни причини, много от които са взаимосвързани. Дисбалансът в бедрените мускули може да допринесе за задълбочаването на проблема.

Боуен терапията може да помогне за подобряването на състоянието на таза и мускулите на бедрото. Дава добри резултати, ако се комбинира с правилната лечебна гимнастика.

Продължителността на лечението с Боуен терапията зависи от състоянието, в което се намирате. При нови и остри травми, обикновено са достатъчни по-малко на брой сеанси. При хронични проблеми лечението е по-дълго.

Възстановяването винаги трябва да бъде комплексно, като Боуен терапията успешно може да бъде съчетавана с други видове лечебни процедури и медикаменти, препоръчани от конвенционалната медицина.

Основният принцип на Боуен терапията е да раздвижи цялото тяло – енергията, кръвообращението, мускулатурата и да го накара да се самолекува и самовъзстановява. Повечето проблеми възникват в следствие от застой в тялото, раздвижвайки го, ние имаме голяма перспектива за успешно лечение на всеки един проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *